5ήμερη οδική εκδρομή στη Γη της Ελιάς.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/05
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 06:30
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 06:30 το πρωί. Μετά τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στον Ισθμό της Κορίνθου. Στάση για γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε για το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους. Εδώ, θα θαυμάσουμε το Μπούρτζι, σήμα – κατατεθέν της πόλης. Έπειτα θα επισκεφθούμε το κάστρο του Παλαμηδίου με την πανοραμική θέα. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση στη γραφική πόλη του Ναυπλίου και στην Παλιά Πόλη (Ανάπλι) με τη σαγηνευτική γοητεία των πλακόστρωτων στενών. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα στη μεγάλη πλατεία Συντάγματος και αναχώρηση για τη Σπάρτη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Προαιρετική βραδινή έξοδος στη Σπάρτη και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο πρώτος και προορισμός μας είναι το Σπήλαιο Διρού που είναι από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο. Προαιρετική είσοδος και συνεχίζουμε  μέσω Γυθείου, παραλιακή πόλη με νησιώτικο χρώμα όπου θα κάνουμε στάση για καφέ, για την Μονεμβασιά. Φθάνοντας, μπροστά στα μάτια μας, εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της Μονεμβασιάς που επάνω εξακολουθεί να ζει σκαρφαλωμένη η μεσαιωνική βυζαντινή και ενετική καστροπολιτεία, όπου με χαμηλή γέφυρα γίνεται η σύνδεση με την ακτή. Από το κεντρικό εμπορικό καλντερίμι μέχρι τις επάλξεις του διπλού τοίχους συναντάμε λιθόστρωτα δρομάκια. Αρχοντικά, αψίδες, ενετικά οικόσημα, βυζαντινές εκκλησίες με σημαντικότερες του Ελκομενου Χριστού και της Αγ. Σοφίας & σπίτια με εξώστες στο πέλαγος συνθέτουν ένα απαράμιλλο τοπίο. Επιστροφή στη Σπάρτη και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγησή μας με την Αρεόπολη, χωριό της Δυτικής Μάνης, που έχει κριθεί διατηρητέο κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της περιοχής. Αποτελεί ιστορικό οικισμό που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί οθωμανικών χρόνων. Θα δούμε τον Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και την πλατεία της 17ης Μαρτίου, που ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821. Συνεχίζουμε με την Καρδαμύλη με τα πετρόχτιστα σοκάκια και τα σπίτια που μοιάζουν με μικρογραφίες πύργων. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, Καλαμάτα. Η πόλη αποτελεί σημαντικό εμπορικό και διοικητικό κέντρο με μουσεία, πινακοθήκη και βιβλιοθήκη. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και θα προσκυνήσουμε τον Μητροπολιτικό ναό της, πολιούχου Υπαπαντής. Αναχώρηση για την Μεσσήνη,  κωμόπολη χτισμένη στη δυτική όχθη του ποταμού Παμίσου, στο κάτω μέρoς της Μεσσηνιακής πεδιάδας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην Μεσσήνη, η οποία είναι μία σύγχρονη πόλη, που μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη της αρκετές εναλλακτικές λύσεις στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Κορώνη, αρχοντική με καλοδιατηρημένα παλιά πέτρινα σπίτια και στενά, αναδύει μία ατμόσφαιρα που θυμίζει χωριό Κάτω Ιταλίας. Περνώντας από τη Φοινικούντα ακολουθεί η Μεθώνη, η πόλη με το Βενετσιάνικο Κάστρο, από τα πιο καλοδιατηρημένα όλης της Μεσογείου, με τον θαυμάσιο ακρόπυργο. Θα καταλήξουμε στη γραφική και γοητευτική κωμόπολη Πύλο, με το επιβλητικό μνημείο των «Τριών Ναυάρχων» κτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο άκρο του κόλπου του Ναβαρίνου, βλέποντάς την από το λιμάνι σου δίνει την αίσθηση του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Μεσσήνη και το βράδυ έξοδος στην Καλαμάτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση,

5η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Περνώντας τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου προορισμός μας είναι το Μεσολόγγι. Αρχικά, θα επισκεφτούμε την Τουρλίδα, την κατοικημένη νησίδα που απέχει 5 χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι. Ένας στενός δρόμος που ξεκινά από το λιμάνι για να διασχίσει την λιμνοθάλασσα και να φτάσει στο νησάκι της Τουρλίδας, μοναδικός και ιδιαίτερος. Συνεχίζουμε για το Μεσολόγγι όπου θα επισκεφτούμε τον Κήπο των Ηρώων. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα εξ ιδίων και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη το βράδυ στη βάση μας.