24-27 ΜΑΡΤΙΟΥ – 4 ΗΜΕΡΕΣ

(βραδ.αναχώρ. – 2 διανυκτερεύσ)

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/03
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 22:00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης Τοπικός ξεναγός
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων
Κρουαζιέρα στον Βόσπορο 15€

1η ημέρα: Αναχώρηση – Κων/πολη

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 22.00. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων, τελωνειακός έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στα αφορολόγητα είδη. Συνεχίζουμε στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά και φτάνουμε το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

2η ημέρα: Istanbul Forum – Ενυδρείο – Παναγία των Βλαχερνών – Φανάρι – Οικουμενικό πατριαρχείο 

Θα επισκεφτούμε το ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εκπτωτικά εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα δούμε το Aquarium (ενυδρείο), στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μας για συμφέρουσες αγορές και πρωινό καφεδάκι. Συνεχίζουμε για το Αγίασμα της μονής των Βλαχερνών όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά το 626μ.χ. ο Ακάθιστος ύμνος στην Υπερμάχω Θεοτόκο. Συνεχίζουμε για να κατευθυνθούμε έπειτα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγορίου Θεολόγου και τον Πατριαρχικό θρόνο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετική έξοδο στα «λαδάδικα» της πόλης, το Κουμ Καπί με τους πλανόδιους μουσικούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δια/ση.

3η ημέρα: Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ – Βυζαντινός Ιππόδρομος – Αγ. Σοφία – Μπλε Τζαμί – Kαπαλί Τσαρσί – Βόσπορος

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με στα εντυπωσιακά ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ, νεότερη κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε στυλ μπαρόκ, μεγαλοπρεπή, με εξαιρετική πολυτέλεια.  Στη συνέχεια στο ιστορικό κέντρο, βλέποντας το Μπλέ Τζαμί και αφήνοντας πίσω μας το σημείο πού άλλοτε αντηχούσαν οι ιαχές του Βυζαντινού Ιπποδρόμου και οι εθιμοτυπικές πομπές του Αυγουσταίου, μεταβαίνουμε για να θαυμάσουμε και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής την Του Θεού Αγία Σοφία. Θα συνεχίσουμε για την πασίγνωστη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, χαλιά, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο “παζάρι”. Συνεχίζουμε για την προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου όπου θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά, αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο με οριεντάλ μουσική, ανατολίτικους χορούς και τραγούδια.  Εναλλακτικά μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας στην πλατεία Ταξίμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής – Επιστροφή 

Πρωινό και επίσκεψη στην Ι. Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, (Μπαλουκλί) όπου σύμφωνα με τον θρύλο έγινε το θαύμα με τα ψάρια, την ημέρα της Άλωσης. Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στη βάση μας.