ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 23/08
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 22:00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνοδός του γραφείου μας
Τα εισιτήρια του πλοίου για Πειραιάς – Πάρος – Πειραιάς Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων
Η προαιρετική εκδρομή στη Νάξο και στην Αντίπαρο

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση και αναχώρηση από το γραφείο μας στις 22:00 και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή, άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά.

2Η ΗΜΕΡΑ: Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πάρο. Άφιξη νωρίς το μεσημέρι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην Παροικιά και ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τον επιβλητικό ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής. Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους και καλύτερα διατηρημένους χριστιανικούς ναούς  του Ελλαδικού χώρου, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση της Πάρου χτίστηκε στα μέσα του 4ου αιώνα από την Αγία Ελένη, ή τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, ο οποίος εκπλήρωσε το τάμα της μητέρας του. Κοντά στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή θα δούμε και το σπίτι μίας αγωνίστριας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η οποία πέθανε από τυφοειδή πυρετό στην Πάρο το 1848. Ο λόγος για τη Μαντώ Μαυρογένους. Συνεχίζουμε για το Κάστρο της Παροικιάς, ή αλλιώς Φραγκοκάστελο, το οποίο βρίσκεται στη θέση της αρχαίας ακρόπολης της Πάρου, όπου σώζονται τα θεμέλια αρχαίων ναών και μέρος ενός πύργου από το ενετικό κάστρο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γνωριμία με την όμορφη Παροικιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Ξεκινάμε με τις Λεύκες, το πλέον ορεινό χωριό της Πάρου και το πιο πράσινο. Οι Λεύκες ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Πάρου. Περίπατος στα όμορφα δρομάκια και αναχώρηση για μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, τις Κολυμπύθρες.  Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και στη συνέχεια επίσκεψη στη Νάουσα, η οποία διαθέτει ένα από τα ομορφότερα λιμανάκια του Αιγαίου. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα εξ ιδίων σε κάποιο παραλιακό ταβερνάκι. Αναχώρηση για την Πούντα από όπου θα πάρουμε το καράβι για την προαιρετική βόλτα στην Αντίπαρο. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Επιστροφή στην Πάρο, άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την προαιρετική εκδρομή στην Νάξο. Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε τον ναό του Απόλλωνα του 6ου αιώνα π.Χ., το ενετικό κάστρο που δεσπόζει στην πόλη, τη Μητρόπολη των Ρωμαιοκαθολικών κ.α. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα εξ ιδίων. Το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο και επιστροφή στην Πάρο. Ελεύθερος χρόνος για βραδινή βόλτα στην Παροικιά. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής. Με στάσεις καθοδόν, άφιξη το βράδυ στη βάση μας.