22-25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 4 ΗΜΕΡΕΣ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ “ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ”

 

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/04
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 07:00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κυλλήνη-Ζάκυνθος-Κυλλήνη

Αναστάσιμο Δείπνο, Πασχαλινό γεύμα και τα ποτά στα γεύματα
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων
Τα εισιτήρια  για τις βάρκες στις γαλάζιες σπηλιές

1η ημέρα: Μ. Παρασκευή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ (550 χλµ.)

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο γραφείο μας και αναχώρηση. Μέσω της Ιόνιας οδού και μετά τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην Κυλλήνη και απόπλους για το λουλούδι της Ανατολής, τη Ζάκυνθο. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και παρακολούθηση της Θείας Ακολουθίας του Επιτάφιου Θρήνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν τη δεύτερη περιφορά του Επιταφίου, η οποία σύμφωνα µε το παλαιό έθιμο, δεν γίνεται το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου από τις 4:15 περίπου το πρωί έως τις 05:30.

2η ημέρα: Μ. Σάββατο ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ – ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ– ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ (90χλμ.)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα περιηγηθούμε στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νησιού. Στο χωριό Μαχαιράδο θα δούμε το ναό της Αγ. Μαύρας, οι καµπάνες του οποίου ακούγονται σε όλο το νησί. Στην Αναφωνήτρια θα δούμε το µοναστήρι, όπου μόνασε ο Αγ. Διονύσιος. Έπειτα θα θαυμάσουμε από ψηλά το ναυάγιο, σήμα κατατεθέν του νησιού και θα φθάσουμε στον Αγ. Νικόλαο, απ’ όπου προαιρετικά μπορούμε να κάνουμε βαρκάδα στις πανέμορφες Γαλάζιες Σπηλιές. Στη συνέχεια θα γευματίσουμε εξ ιδίων και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία της Ανάστασης στην πλατεία του Αγ. Μάρκου και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, για να δειπνήσουμε µε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή του Πάσχα ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΑΝΗ – ΜΠΟΧΑΛΗ – ΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας θα ακολουθήσει μετάβαση στη Μπόχαλη, το μπαλκόνι της Ζακύνθου και στο λόφο Στράνη µε την πανοραμική θέα. Στο σημείο αυτό ο Διονύσιος Σολωμός, εμπνεύστηκε και έγραψε τον Εθνικό µας Ύμνο. Για τον λόγο αυτό ο λόφος Στράνη αποτελεί σήμερα πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Στη συνέχεια, επίσκεψη στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου, στο μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθινών, στο μαυσωλείο του Σολωμού και του Κάλβου, στο Μεταβυζαντινό Αγιογραφικό και Εκκλησιαστικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε την πόλη μέχρι την ώρα του εορταστικού Πασχαλινού γεύματος που θα μας περιμένει στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και το απόγευμα θα επισκεφτούμε την ξακουστή παραλία του Λαγανά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (560χλµ.)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να επιβιβαστούμε στο πλοίο για Κυλλήνη. Αποβίβαση και αφού διασχίσουμε την κρεμαστή γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, θα φτάσουμε στην Αμφιλοχία, τη νύφη του Αμβρακικού. όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό εξ ιδίων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη γραφική πόλη των Ιωαννίνων όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και βόλτα στην όμορφη λίμνη Παμβώτιδα. Αργά το βράδυ και μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας