24-26/12 3ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/12
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 07:00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας Τρεις διανυκτερεύσεις στο RAMADA 4* με πρωινο
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Επίσημος τοπικός ξεναγός
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων
Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα.

1η ημέρα :ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση στις 07.00 από το γραφείο μας για τα σύνορα του Προμαχώνα. Διέλευση συνόρων και προορισμός μας είναι το Μπάνσκο. Είναι το νεότερο και σαφώς το πιο σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο της Βουλγαρίας και ολόκληρων των Βαλκανίων! Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 χλμ από το κέντρο του Μπάνσκο και αποτελείται από πίστες με συνολικό μήκος 70 χλμ. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα, καφέ και γεύμα εξ ιδίων. Προαιρετικά μπορούμε να ανέβουμε στο χιονοδρομικό κέντρο. Η βάση του χιονοδρομικού βρίσκεται σε υψόμετρο 936μ, στα όρια του χωριού και η κορυφή του στα 2560μ. Συνεχίζοντας, φθάνουμε  στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική βραδινή έξοδος στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα : ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Φιλιππούπολη. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου και ανάμεσα σε επτά λόφους είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με σημαντική θέση στην οικονομία, στο εμπόριο και στις επιστήμες. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το λαογραφικό μουσείο Κουγιουμτζόγλου και το σπίτι του Λαμαρτίνου. Συνεχίζοντας προς τη νότια πλευρά της παλαιάς πόλης θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο με την πανοραμική θεά προς την πόλη, τον λόφο των Απελευθερωτών, τον πύργο του Ρολογιού και το Ιμαρέτ τζαμί. Ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με την όμορφη πόλη και επιστροφή στη Σόφια. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με φολκλορικό και λαϊκό πρόγραμμα. Διαν/ση.

 

3η μέρα : ΣΟΦΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στη ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το άγαλμα του Τσάρου ελευθερωτή, τις εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), τον Καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νέφσκι, την Όπερα, και το Θέατρο Ιβάν Βάζωφ. Το απόγευμα αναχώρηση, διέλευση συνόρων και με στάση όπου θεωρηθεί απαραίτητο άφιξη το βράδυ στη βάση μας.