31/12 3ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 31/12
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 07:00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας Δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων
Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα.

1η  μέρα : ΘΕΣΣAΛΟΝΙΚΗ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΠΑΡΓΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ(415χλμ)      Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση. Πρωτη μας στάση το γραφικό Μέτσοβο. Ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων σε υψόμετρο 1.160μ. Χρόνος ελεύθερος στον παραδοσιακό οικισμό για βόλτα και καφέ. Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη Πάργα. Σπάνια φυσική ομορφιά, πλούσια ιστορία, καταπράσινα νησάκια και αρώματα από λεμόνι και κίτρο, είναι η προίκα της γραφικής και ελκυστικής Πάργας. Χρόνος για βόλτα στα στενά της σοκάκια και επίσκεψη στο βενετσιάνικο κάστρο της. Γεύμα εξ ιδίων. Επόμενος σταθμός μας η Πρέβεζα, όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΓΥΡΟΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ (260χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το γύρο του Αμβρακικού. Πρώτος σταθμός μας η Βόνιτσα, ξεπροβάλλει γαλήνια και αγναντεύει τον Αμβρακικό στη σκιά του Βενετσιάνικου κάστρου, όπου σώζεται το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας του 12ου αι. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη για περιπλάνηση και καφέ. Συνεχίζοντας την πορεία μας, εκεί που γεννιέται ο Αμβρακικός, απλώνεται η πολιτεία του ιστορικού  Καρβασαρά. Η Αμφιλοχία δηλαδή, συνδετικός κρίκος της Στερεάς με την Ήπειρο. Συνεχίζοντας τη μέρα μας φθάνουμε στο Μενίδι. Βουνό και θάλασσα μαζί. Διαδρομή υπέροχη, έχοντας από τη μια μεριά τον  Αμβρακικό και από την άλλη το καταπράσινο βουνό του Μακρύνορου. Ξεκινάμε να γνωρίσουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της ορεινής Άρτας, με πρώτη στάση  για καφέ στο Πέτα, που έγινε η ιστορική μάχη το 1822, κτισμένο αμφιθεατρικά ατενίζοντας το φράγμα  Πουρναριού και  την τεχνητή λίμνη του Αράχθου. Ανηφορίζοντας είναι κτισμένο το Βουργαρέλι με τα αμφιθεατρικά  σπίτια, την υπερυψωμένη πλατεία και τις πετρόκτιστες βρύσες «Αρχόντω» και «κρυσταλλώ» με τα τέσσερα και επτά στόματα αντίστοιχα. Θα  γευματίσουμε εξ’ ιδίων  στο  παραδοσιακό χωριό και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Ξεκούραση. Το βράδυ μια βόλτα στην υπέροχη στολισμένη παραλία της Πρέβεζας. Δείπνο. Διανυκτέρευση

3η μέρα: ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (440 χλμ)

Πρωινό. Η ημέρα της επιστροφής μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε τη λίμνη Ζήρου, που αποτελεί ένα μνημείο της φύσης, που η ομορφιά του είναι εφάμιλλη λιμνών της κεντρικής Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Αποτελεί ένα ιδιότυπο πάρκο, που δεν το δημιούργησε ο άνθρωπος, αλλά η ίδια η φύση. Χρόνος για έναν απολαυστικό χαλαρωτικό καφέ. Συνεχίζοντας φτάνουμε στα πανέμορφα Γιάννενα. Χρόνος αρκετός για βόλτα και γεύμα εξ ιδίων και με τις απαραίτητες στάσεις επιστρέφουμε στη πόλη μας, κρατώντας ενέχυρο τις πανέμορφες εικόνες που μας αφήνει η  περιπλάνηση μας.