ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 19/07
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 14:00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων.

1 ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Αναχώρηση στις 14:00 από το γραφείο μας με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο στις 19:30 και απόπλους για Μυτιλήνη.

2η ηµέρα: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ – ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Άφιξη στο νησί νωρίς το πρωί, αποβίβαση από το καράβι και πρώτος μας σταθμός το θαυµατουργό µοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ. Παραµονή για προσκύνηµα. Κατόπιν, θα συνεχίσουµε για το Μανταµάδο και τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου. Προστάτης του νησιού όπου, µεταξύ άλλων, υπάρχει η ανάγλυφη εικόνα του Αγίου φτιαγµένη από αίµα και πηλό. Στάση για προσκύνηµα και συνεχίζουµε για την πόλη της Μυτιλήνης. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη για γεύμα εξ ιδίων και πρώτη γνωριμία. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρεση.

3η ηµέρα: ΜΟΛΥΒΟΣ – ΠΕΤΡΑ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να γνωρίσουµε το νησί. Πρώτη μας στάση η   Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Λειμώνος η οποία βρίσκεται κοντά στην Καλλονή και είναι ανδρώα μονή. Ιδρύθηκε, στη θέση προγενέστερης μονής, το 1526 και αφιερώθηκε στον αρχάγγελο Μιχαήλ. Ονομάστηκε έτσι διότι βρίσκεται στο κέντρο ενός λιβαδιού. Συνεχίζουμε για την Καλλονή μία κωμόπολη που βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του νησιού και αποτελεί αναμφισβήτητα πέρασμα αλλά και πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Η κομβικής σημασίας θέση της εξαιτίας της τοποθεσίας της, στο κέντρο του νησιού, εξαιτίας του φυσικού της πλούτου, με τα νερά του Κόλπου Καλλονής και την μεγάλης έκτασης εύφορη πεδιάδα αλλά και τα ιστορικά της μοναστήρια. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον Μόλυβο. Επίσκεψη στο επιβλητικό βυζαντινό κάστρο και ελεύθερος χρόνος για καφέ και για να περπατήσουµε στα πλακόστρωτα σοκάκια. Επόμενος προορισμός είναι η Πέτρα, παραλιακό χωριό µε την Παναγία την Γλυκοφιλούσα να δεσπόζει πάνω σε βράχο ύψους 30 μέτρων. Ελεύθερος χρόνος για µπάνιο και φαγητό. Αργά το απόγευµα, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Βραδινή έξοδος και διανυκτέρευση.

4η ηµέρα: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΓΙΑΣΟΣ – ΠΛΩΜΑΡΙ Μετά το πρωινό ξεκινάµε για την Αγιάσο, γραφική κωµόπολη του νησιού χτισµένη στη ρίζα του όρους Όλυµπος, θρησκευτικό κέντρο και κέντρο λαϊκής ξυλογλυπτικής και αγγειοπλαστικής τέχνης του νησιού. Επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας (1170), µε την Παναγία Βρεφοκρατούσα του ευαγγελιστή Λουκά, πλασµένη µε κερί και µαστίχα. Παραµονή για προσκύνηµα και ελεύθερος χρόνος. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Πλωµάρι, που είναι η µεγαλύτερη κωµόπολη του νησιού, παραµονή για γεύµα. Στην συνέχεια επίσκεψη σε εργοστάσιο παραγωγής ούζου για ενημέρωση και αγορά του γνωστού ούζου Πλωμαρίου. Το απόγευµα στην γραφική προκυµαία της Μυτιλήνης θα απολαύσουµε τον καφέ μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση..

5η ημέρα: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το λιμάνι της Καβάλας. Άφιξη το απόγευμα και με στάση όπου και αν θεωρηθεί απαραίτητο, άφιξη στη βάση μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: -Μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας –Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό -Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβάλα σε οικονομική θέση.  – Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. – Φόρος διαμονής