ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 08/08
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 08:00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας. Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων.

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 8 το πρωί με προορισμό τη Γλύφα. Επιβίβαση στο καράβι και περνάμε στον Αγιόκαμπο, στην Εύβοια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στα Λουτρά Αιδηψού. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και γεύμα το μεσημέρι. Μπορούμε να κολυμπήσουμε στην αμμουδερή παραλία των Λουτρών Αιδηψού με τις ιαματικές πηγές που τρέχουν από τον βράχο, ή σε μία από τις κοντινές παραλίες μέσα στην πόλη της Αιδηψού. Το βράδυ προαιρετική βόλτα στον παραλιακό δρόμο, όπου το βλέμμα μας σταματά στα παλιά εντυπωσιακά κτήρια  (κάποια αναπαλαιωμένα κι άλλα αφημένα στο χάδι του χρόνου). Πολλά καφέ κι εστιατόρια με το καθένα από αυτά να έχει τον δικό του χαρακτήρα, καλύπτουν τις απαιτήσεις κάθε ταξιδιώτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πρωινό και με αφετηρία τα Λουτρά Αιδηψού θα ξεκινήσουμε μία όμορφη διαδρομή σχεδόν μίας ώρας, δίπλα στη θάλασσα, με προορισμό τα Λιχαδονήσια. Κατευθυνόμαστε στην παραλία του Αγίου Νικολάου και θα κυκλώσουμε τον όρμο των Γιαλτρών. Ακολουθεί το γραφικό λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου, γεμάτο με ψαροκάικα, ταβέρνες και καφετέριες. Έμειναν ακόμα 4 χλμ. ως τον Κάβο με την απέραντη αμμουδιά που τη στολίζουν χιλιάδες κοχύλια και με μια βαρκούλα μέσα σε 5 λεπτά φτάνουμε στα Λιχαδονήσια. Πρόκειται για 15 μικρά ηφαιστειογενή  νησάκια, κατάφυτα με ελιές. Το πιο μεγάλο από αυτά, που λέγεται Μανόλια, φημίζεται για την παραλία του με την κατάλευκη άμμο και τα τιρκουάζ νερά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και καντίνα για καφέ και πρόχειρο φαγητό. Εκεί θα δούμε τα εγκαταλελειμμένα πλέον πέτρινα σπίτια των ψαράδων, ενώ σε κάποιο σημείο διακρίνεται αμυδρά στο νερό (10μ βάθος) ένα ναυάγιο από το 1943 (ένα τσιμεντένιο φορτηγό πλοίο που έπεσε στις ξέρες). Το μεσημέρι επιστροφή στα Λουτρά Αιδηψού, γεύμα και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και μπάνιο στην παραλία των Λουτρών. Προαιρετικά, μπορείτε να επισκεφτείτε την περιοχή «Πλατάνια» και να απολαύσετε ψητό αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι και ντόπιο κρασί σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες κάτω από τη δροσιά των πλατάνων. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, του γέροντα στις Ροβιές. Πρόκειται για ένα μεταβυζαντινό μοναστήρι σε επιβλητικό τοπίο, που ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877.  Το μοναστήρι έχει μέσα και έξω βρύσες με κρυστάλλινο νερό, από το οποίο θα πάρουμε και, αφού προσκυνήσουμε, χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς. Συνεχίζουμε για τη Λίμνη Ευβοίας που θυμίζει νησί και σε ταξιδεύει στους δικούς της ρυθμούς. Από ψηλά θα έχουμε την πρώτη εικόνα του γραφικού οικισμού, που φλερτάρει με τα γαλήνια νερά του Ευβοϊκού. Τα σπίτια της είναι χτισμένα αμφιθεατρικά, με κεραμοσκεπές που μοιάζουν να ενώνονται μεταξύ τους. Πάνω από κάποιες ξύλινες πόρτες διακρίνουμε παλιά οικόσημα. Ο Καθεδρικός Ναός των Γενεθλίων της Θεοτόκου «Παναγία η Λιμνιά» (1837), με το ψηλό μαρμάρινο καμπαναριό, αποτελεί το θρησκευτικό μνημείο της Λίμνης και γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου. Δίπλα του η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (1879). Περπατώντας στον παραλιακό δρόμο προς τα δεξιά, θα δούμε παλιά αρχοντικά της που αγναντεύουν τη θάλασσα. Το μεσημέρι επιστροφή στα Λουτρά Αιδηψού, γεύμα  και ξεκούραση. Το απόγευμα επίσκεψη στη σπηλιά του Σίλα. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην Αιδηψό για βόλτα. Προαιρετικά, μπορούμε να πάρουμε το τρενάκι και να απολαύσουμε μία βραδινή περιήγηση στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στην Αιδηψό για μπάνιο και ξεκούραση. Γεύμα το μεσημέρι και στη συνέχεια αναχώρηση διαμέσου Πύργου, Ωρεών (στάση για καφέ) και άφιξη στην Ιστιαία, εμπορικό κέντρο της βόρειας Εύβοιας, με ευρύχωρη πλατεία και μερικά πέτρινα αρχοντικά, έργα τέχνης Θεσσαλών μαστόρων από τα Αμπελάκια. Χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην πόλη, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε την  εκκλησία του Αγ. Νικολάου με σημαντικές τοιχογραφίες. Στην επιστροφή, στάση  σε ένα κοσμοπολίτικο χωριό, τον Πύργο. Επιστροφή στην Αιδηψό. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και προαιρετική εκδρομή στη Σκιάθο από το Πευκί. Πρώτη μας στάση η χώρα της Σκιάθου όπου θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τη βόλτα μας στα σοκάκια της Σκιάθου, στη χερσόνησο του Μπούρτζι και στο σπίτι του Παπαδιαμάντη. Γεύμα εξ ιδίων. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις Κουκουναριές. Ανήκει στις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου και είναι γνωστή και με το όνομα Χρυσή Άμμος, αφού η άμμος της είναι πολύ ψιλή και μοιάζει να λάμπει κάτω από τον ήλιο. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και καφέ. Το απόγευμα αναχώρηση με το καράβι και άφιξη στην Αιδηψό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Προκόπι, όπου θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου. Στον ναό φυλάσσεται το σκήνωμα του αγίου, το οποίο έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας μετά την καταστροφή του 1922. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα και αναχώρηση. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και με στάσεις καθοδόν για ξεκούραση και καφέ, άφιξη στη βάση μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜ:295€/ΑΤΟΜΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Τις μεταφορές με λεωφορείο του γραφείου μας. -Πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό και γεύμα καθημερινά στα Λουτρά Αιδηψού. -Τις ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές που αναφέρονται στο πρόγραμμα. –Τα εισιτήρια του F/B για Αγιόκαμπο – Γλύφα.  

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Eισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό. – Η ημερήσια κρουαζιέρα στη Σκιάθο.- Φόρος διαμονής

 

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του group, χωρίς όμως να παραληφθεί κάτι από αυτό*