ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 08/06
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 07:00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων.

1Η ΗΜΕΡΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ – ΑΡΧ. ΧΩΡΟΣ ΒΟΥΘΡΩΤΟΥ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
Αναχώρηση το πρωί και μέσω Εγνατίας Οδού, στάση για καφέ έξω από τα Γρεβενά και στη συνέχεια πέρασμα από την Ηγουμενίτσα. Συνεχίζουμε και  προορισμός μας είναι ο συνοριακός σταθμός του Μαυροματίου. Έλεγχος εγγράφων και συνέχεια μέσω μιας πανέμορφης παραθαλάσσιας διαδρομής κατά μήκος της ακτογραμμής των Αγίων Σαράντα, για το σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Αλβανίας και έναν από τους σπουδαιότερους στη Μεσόγειο, το Βουθρωτό. Θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε σ’ έναν εκπληκτικό, φυσιολατρικό χώρο «πνιγμένο» στη βλάστηση, θαυμάζοντας το Ασκληπιό, τα τείχη, το βαπτιστήριο, το θέατρο, το νυμφαίο, τη βασιλική και τέλος το μουσείο που πρωτοκατοικήθηκε π.Χ. και απασχόλησε ιστορικά την ανθρωπότητα από την εποχή των Τρωικών πολέμων, των Ρωμαίων και των Πρωτοχριστιανών. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και το απόγευμα άφιξη στους Αγίους Σαράντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και  προαιρετική βραδινή έξοδος. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και πεζοί θα γνωρίσουμε την πόλη των Αγίων Σαράντα. Θα μας εντυπωσιάσει ο γραφικός της χαρακτήρας, τα καινούργια κτίρια και η σύγχρονη υποδομή. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους.  Στη συνέχεια αναχώρηση για το ιστορικό Αργυρόκαστρο, προπύργιο της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας. Θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο και την Ακρόπολη της πόλης, θα θαυμάσουμε πανοραμικά το τοπίο ενός ιδιαίτερα παραδοσιακού χώρου που είναι υπό την προστασία της UNESCO. Στη συνέχεια πέρασμα από τα ελληνικά χωριά της Δρόπολης που ακόμα και σήμερα κατοικούνται από Έλληνες, όπου θα αποτίσουμε φόρο τιμής στο νεκροταφείο των πεσόντων στρατιωτών του 1940. Γεύμα εξ ιδίων σε ταβέρνα της περιοχής και αναχώρηση. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφεδάκι και ξεκούραση, επιστροφή το βράδυ στη βάση μας.

 

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με υπερυψωμένο και κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Η διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Οι περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Τοπικό ελληνόφωνα ξεναγό.

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, γεύματα, φιλοδωρήματα και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.