ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 09/05
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 06:00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή.
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων.

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΤΡΟΙΑ – ΑΪΒΑΛΙ 

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Καβάλα, Αλεξανδρούπολη. Διέλευση συνόρων με στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE και είσοδος στην Τουρκία. Διέλευση από Κεσσάνη, Καλλίπολη και από την καινούργια γέφυρα περνάμε το στενό των Δαρδανελίων. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Ομηρική Τροία. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη που χαλάστηκε 9 φορές. Ζήστε το έπος της Ιλιάδας «μεταφορικά» ανάμεσα σε Ήρωες όπως ο Αχιλλέας , ο Έκτορας, ο Αίαντας, ο Πρίαμος, ο Αγαμέμνονας, ο Πάρης, ο Οδυσσέας, ο Μενέλαος κ.α. Αναχώρηση για το Αϊβαλί (Κυδωνιές), άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΪΒΑΛΙ – ΦΩΚΑΙΑ – ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Φώκαια. Στάση στο γραφικό λιμάνι της με τη μοναδική ομορφιά που δεν θα μας αφήσει ασυγκίνητους και στη συνέχεια διαμέσου Μενεμένης και Κορδελιού, φτάνουμε στην πολύπαθη και κοσμοπολίτικη Σμύρνη. Περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της, το γραφικό Κορντόν και τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Χρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης, το Κεμεραλτί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ – ΑΪΒΑΛΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στην περίφημη αρχαία Πέργαμο, στο αρχαιολογικό μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιού. Έπειτα μετάβαση στα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στο κόλπο του Αιβαλιού, έναντι της νήσου Λέσβου, όπου θα επισκεφθούμε το ναό των Ταξιαρχών. Πρόκειται για τις αρχαίες «Εκατόνησους» ή «Ασκανίους νήσοι». Γεύμα εξ ιδίων και επίσκεψη στους δρόμους της πρώην Ελληνικής συνοικίας. Επιστροφή στο Αϊβαλί και χρόνος ελεύθερος στην γραφική πόλη. Δείπνο το βράδυ στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Τσανάκαλε. Θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων, για να φθάσουμε στην Καλλίπολη, γενέτειρα της γνωστής Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’οδόν, άφιξη αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη..

 

Περιλαμβάνονται:

  1. Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο
  2. Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή σε πλούσιο μπουφέ.
  3. Ξεναγήσεις, περιηγήσεις του προγράμματος
  4. Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  5. Τοπικό ξεναγό
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.