ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 27/06
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 22:00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων.

1Η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ Συγκέντρωση και αναχώρηση από το γραφείο μας στις 22:00. Περνώντας περιφερειακά από Τέμπη, Βόλο, Λαμία και με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

2Η  ΗΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ –  ΣΥΡΟΣ – ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Άφιξη στη Σύρο, την Αρχόντισσα του Αιγαίου με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων (Ερμούπολη). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στον Γαλησσά, ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος για μπάνιο. Το απόγευμα προορισμός μας είναι η Άνω Σύρος. Στην περιήγηση μας στον μεσαιωνικό οικισμό της  Άνω Σύρου, θα δούμε τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, που ανήκει στην Μονή των Καπουτσίνων μοναχών. Αφού περιπλανηθούμε στα στενά σοκάκια της Άνω Σύρου και περάσουμε και από την Πλατεία του Μάρκου Βαμβακάρη θα επιστρέψουμε στο λεωφορείο και προορισμός μας είναι η Ερμούπολη. Χρόνος ελεύθερος το βράδυ στην όμορφη πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΣΥΡΟΣ (γύρος νησιού) – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ Πρωινό και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού, ξεκινώντας την επίσκεψή μας από το Φοίνικα, φυσικό λιμάνι του νησιού με χρυσή αμμουδιά, την Ντελαγκράτσια ή Ποσειδωνία με τις επαύλεις και συνεχίζουμε για Μέγα Γυαλό – Βάρη – Αζόλιμνο. Στη συνέχεια αναχώρηση και προορισμός μας είναι η Ερμούπολη (η μοναδική διατηρημένη Νεοκλασική πόλη στην Ελλάδα). Εδώ θα επισκεφθούμε το περίφημο Δημαρχείο (έργο του Έρνεστ Τσίλλερ), το πρώτο θέατρο όπερας της Ελλάδας, το ΑΠΟΛΛΩΝ (μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου), την συνοικία Βαπόρια με τα αρχοντικά των πλουσίων του 19ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου (την πλουσιότερη μετά την Εκκλησία της Τήνου) και θα δούμε την εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου (έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου) στον ομώνυμο ναό. Αναχώρηση και στάση σε εργαστήρι παραγωγής των φημισμένων συριανών λουκουμιών όπου θα ενημερωθούμε για την παρασκευή τους και θα μπορέσουμε να προμηθευτούμε το παραδοσιακό τοπικό προϊόν.  Συνεχίζουμε  για μία από τις γνωστές παραλίες του νησιού Κύνη ή Βάρη για μπάνιο και γεύμα εξ ιδίων σε ταβέρνα της περιοχής.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΣΥΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ –  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ερμούπολη και το λιμάνι. Προορισμός μας είναι η Τήνος. Άφιξη στις 12:30 στην Τήνο και επίσκεψη στο Ιερό  Ίδρυμα Ευαγγελίστριας της Τήνου για προσκύνημα. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά και βόλτα στα γραφικά στενάκια της και στις 17:00 αναχώρηση. Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας και με τακτικές στάσεις καθοδόν για ξεκούραση άφιξη στη βάση μας.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας. -Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό. -Ξεναγήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. -Συνοδός του γραφείου μας. –Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Τα εισιτήρια των πλοίων  Πειραιά – Σύρο – Τήνο – Ραφήνα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων.