ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 27/07
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 11:00
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Μεταφορά με υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με ημιδιατροφή.
Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Συνοδός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό, εισόδους μουσείων, νυκτερινών κέντρων.

1Η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το μεσημέρι και περνώντας περιφερειακά από Τέμπη, Λάρισα, Λαμία και με στάσεις καθοδόν άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους για Ηράκλειο και μετά από 9 ώρες άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΟΣ  

Αποβίβαση και με το πούλμαν ξεκινάμε την ξενάγηση στην Κνωσό, την μεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Μινωικής Κρήτης, η οποία ιδρύθηκε από τον μυθικό Μίνωα και έγινε το κέντρο του λαμπρού Μινωικού πολιτισμού. Στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του Ηρακλείου. Στην Πλατεία Ελευθερίας δεσπόζουν το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και η προτομή του Καζαντζάκη. Θα δούμε την παλιά Ενετική Κρήνη του Μοροζίνη με τα λιοντάρια, το ναό του Αγίου Τίτου (μαθητής του Αποστόλου Παύλου), το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και την Ενετική Λότζια. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, χρόνος ελεύθερος για μπάνιο, δείπνο και βραδινή έξοδος.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΦΑΙΣΤΟΣ – ΓΟΡΤΙΝΑ – ΜΑΤΑΛΑ ΜΠΑΝΙΟ –ΚΑΛΥΒΙΑΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Φαιστό. Διανύουμε το κάθετο τμήμα της Κρήτης και το πιο εύφορο (σταφύλια, κρασί, σταφίδα) και τον μεγαλύτερο κάμπο Μεσαρά. Περνάμε από το χωριό Άγιοι Δέκα, όπου μαρτύρησαν δέκα χριστιανοί και στάση στην Παναγία Καλυβιανή (μοναστήρι με κοινωνικό έργο). Μέσω Γόρτινας άφιξη στην Φαιστό, την δεύτερη μεγάλη πόλη της Μινωικής εποχής και πρωτεύουσα του κράτους του Ραδάμανθου (αδελφού του Μίνωα) και επίσκεψη στις αρχαιότητες. Στη συνέχεια αναχώρηση για τις μαγευτικές αμμουδιές με τις σπηλιές στα Μάταλα. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Δείπνο και προαιρετική έξοδος.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΠΛΑΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ – ΝΗΣΙ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πρωινό και ξεκινάμε για την όμορφη Ελούντα, άφιξη στη γραφική Πλάκα και χρόνος ελεύθερος για προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι απέναντι στο νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών). Επιστροφή και χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο, γνωριμία με την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισμένη Λίμνη που είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια, καφετέριες και τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΦΟΔΕΛΕ – ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό και αναχώρηση προς Φόδελε, το χωριό όπου γεννήθηκε ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος “El Greco” αναχώρηση για την παραλία της Αγίας Πελαγίας όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και γεύμα εξ ιδίων. Επιστροφή στο Ηράκλειο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΗ ΑΡΚΑΔΙΟΥ – ΡΕΘΥΜΝΟ – ΧΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση προς την Μονή Αρκαδίου, περιήγηση της Μονής. Συνεχίζουμε για Ρέθυμνο, με τη Φορτέτσα και τα γραφικά δρομάκια της πόλης, που η ανατολίτικη επιρροή από την Τουρκοκρατία, συνδυάζεται με την ενετική αρχιτεκτονική της Αναγέννησης. Θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα περπατήσουμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, για να συναντήσουμε πολλά ενετικά και τουρκικά μνημεία. Αναχώρηση για Χανιά, επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων και άφιξη στη γραφική πόλη για περιήγηση στο παλιό βενετσιάνικο λιμάνι και τα όμορφα σοκάκια, ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για τον Πειραιά.

7Η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και με το πούλμαν αναχώρηση για την επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις.

Η τιμή περιλαμβάνει:

Τις μετακινήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο. – Τέσσερις  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με ημιδιατροφή. – Ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. – Ασφάλεια αστικής ευθύνης – Τα εισιτήρια των πλοίων Πειραιάς – Ηράκλειο & Χανιά – Πειραιάς.

Δεν περιλαμβάνει:

Γεύματα που δεν περιλαμβάνονται στην τιμή, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό – φόρος διαμονής.